• "call it a day....."

  Na de nogal teleurstellende bekerwedstrijden stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Gastheer was TOB uit Amsterdam-Noord, hoewel de naam T(uindorp)O(ostzaan)B(oys) luidt. Binnen een half uur was de stand 3-0 voor TOB. Terwijl ik mijn pen al diep in de azijn doopte in die periode, bleek ik het toch volkomen mis te hebben. Door coach Nick Rietveld was namelijk een masterplan bedacht, waarin deze tussenstand was ingecalculeerd om de tegenstander zand in de ogen te strooien. Na vijf minuten werd de achterhoede verrast door de snelheid van een spits, 1-0. Het matige spel werd moeiteloos voortgezet en de toch wel mooie tweede en derde goal waren daar het gevolg van.
  EN TOEN BEGON HET. 
  Er werd wat meer energie in de wedstrijd gestopt. Op Tristan Kaatee werd na goed doorzetten een overtreding gemaakt bij de cornervlag. De vrije trap werd door Rob de Wit fraai ingekopt in de 37e minuut. Het geouweneel van de Amsterdammers begon toen al weer. Bij 3-0 was alles nog hosanna en Jantje en Pietje waren lief voor elkaar. Maar dat ging snel over in verwijten over en weer. Een paar minuten later een mooie uitgespeelde goal. Een slimme combinatie dwars door de verdediging van TOB ging duidelijk te snel voor de Amsterdammers en Wouter Lastdrager schoot moeiteloos 3-2 in het netje. Alweer Wouter scoorde via een Amsterdams been de gelijkmaker nog voor de rust. De goed leidende scheidsrechter was inmiddels de gebeten hond bij de gastheren en dat werd er in de tweede helft niet beter op in hun ogen. Nadat Jeroen Nol de mooiste van de dag had gemaakt met een prachtige, harde kopbal uit een corner, maakte Koen nog een glaszuivere goal, maar de grensrechter kwam TOB nog te hulp. Hij bleek als enige buitenspel te hebben geconstateerd. Vervolgens werd het weer gelijk na een moment van onoplettendheid. Vlak na deze gelijkmaker "kreeg" Westzaan een strafschop na een valpartij met bijbehorende kreten van Ivo Pas. Volgens mij was TOB het er op zijn zachtst gezegd niet mee eens. Rob schoot de bal beheerst langs de mopperende keeper. Er was toen een half uur gespeeld. TOB werd in die fase overspeeld. Even later raakte Rob de onderkant van de lat met een geplaatst schot en de terugspringende bal werd door de alerte Jeroen tot doelpunt gepromoveerd. 4-7 werd het nog na een goede loopactie van Niels van der Woude, die voor zijn verdediger kwam bij een voorzet van Wouter. 
  Het werd in het verloop van de wedstrijd wel duidelijk dat Westzaan een goed team op de been kan brengen. Geroutineerd raakte men niet in paniek na de snelle ruime achterstand. Men bleef rustig en schakelde een tandje bij met de 4-7 als eindresultaat. 
  Coach Rietveld die zelf met een blessure tobt, stuurde de volgende spelers het veld in: Appie Biari, Bram Onrust, Pim van Welie, Monne Onrust, Koen Bart, Ivo Pas, Rob de Wit, Wouter Lastdrager, Jeroen Nol, Niels van der Woude, Tristan Kaatee, Derk Dukker, Bastièn Penning en Jordi Vredenburg. 
  Volgende wedstrijd komende zaterdag tegen DWS om 15 uur op Westzanello. 

  Ron de Knikker 

rfwbs-sliderfwbs-slide