• Verslag Zaterdag1

Onder goede weersomstandigheden speelde de wedstrijd zich af. Zelfs de voorzitter was voor deze gelegenheid afgereisd naar Westzaan-Zuid. Met hem zag aardig wat publiek dat zich een pittige wedstrijd ontwikkelde op Westzanello. Menig maal te pittig van de kant van de gasten, die zich voor deze wedstrijd nogal hadden opgeladen blijkbaar. Vooral in de tweede helft hield ik af en toe mijn hart vast bij tackles die echt niet kunnen op een voetbalveld. Gelukkig zaten alle ledematen in ongewijzigde vorm en structuur na afloop nog op dezelfde plek als voor de wedstrijd. De scheids keek er naar en deed niets, de beste man kon de risico\'s die gepaard gingen met sommige woeste overtredingen duidelijk niet inschatten en hij liet bij slechts één gele kaart.
    Halverwege de eerste helft zorgde Jordi Vredenburg voor 1-0. Een uitstekende ingreep van Bastièn Penning stond aan de basis van deze goal. Duidelijk werd wel in het verloop van de wedstrijd dat het benutten van de kansen nog wel een dingetje is, pffff, mogelijkheden genoeg om afstand te nemen. Door het missen van de kansen bleef Zaanlandia ook hoop houden op een goed resultaat. De thee werd genuttigd met een voorsprong maar na de rust liet Westzaan toe dat Zaanlandia uiteindelijk op gelijke hoogte finishte, 2-2. Voordat Westzaan door Jaap Hulshoff weer op voorsprong kwam had Chris Pielkenrood voor de eerste keer moeten vissen na slap ingrijpen in de achterhoede. Dotjes van kansen op meer werden niet op waarde geschat en ja als je ze zelf niet maakt dan maakt de tegenstander er wel weer eentje. Diep in de blessuretijd, toen bij Westzaan de pijp aardig leeg bleek te zijn bij sommige spelers, gooide Chris zich nog met volle gewicht in de baan van een schot, maar de terugspringende bal werd helaas alsnog tot doelpunt gepromoveerd. De vreugde-uitbarsting bij Zaanlandia deed vermoeden dat ze kampioen geworden waren, maar zoals een speler me toevertrouwde, dit gelijkspel voelde als een overwinning. Dat geeft wel aan hoe tegen de roodwitten wordt aan/op gekeken en dat geeft ook aan dat een wedstrijd winnen niet een fluitje van een cent zal blijken te zijn in de rest van de competitie.
    Aanstaande zaterdag geen competitieverplichtingen, pas weer op 28 oktober de derby tegen KFC in Koog aan de Zaan.

Ron de Knikker