• Van uw verslaggever Sjef Kock

Het was rotweer. Het regende en het waaide dus het was behoorlijk koud en van het vertoonde spel werden de toeschouwers op de tribune ook niet echt warm. Er viel weer een aantal op het oog pittige blessures te noteren, althans dat leek zo gezien het feit dat er heel wat spelers gingen liggen op het kunsttapijt. Het is een trend. Maar gelukkig na enige bedenktijd en een beetje wrijven waren de stoere mannen toch weer in staat de wedstrijd te vervolgen. Kordaat! Voor de rust was Zaandijk wat gevaarlijker dan de roodwitten maar na de rust had Westzaan toch echt toe moeten slaan. Kansen waren er wel maar de afwerking liet in alle gevallen flink te wensen over. Met iets meer pit zouden wellicht meer mogelijkheden tot scoren zijn afgedwongen maar dat zat er blijkbaar niet in deze middag.
    Tristan Kaatee bleek weer gerepareerd na wekenlange afwezigheid maar nu waren Oskar Wit en Alex Bleij  helaas afwezig met blessures, waarvan die van Alex dusdanig ernstig is dat het seizoen voor hem voorbij lijkt te zijn.
    Voornamelijk Zaandijk had het lastig met de scheidsrechter waarbij men voor het gemak uit het oog verloor dat de man in zijn regenjack aanzienlijk minder fouten maakte als de spelers op het veld.
    Volkomen terecht deelde de scheidsrechter nog twee keer geel, dus rood, uit aan een speler van Zaandijk.
    Een bloedeloze 0-0 werd op het wedstrijdformulier genoteerd na 90 natte minuten. Hulde aan de supporters die toch weer de moeite hadden genomen het slechte weer te trotseren!
    Volgende week tegen het onderaanstaande Duinrand. Onderschatten zou dom zijn!

Sjef Kock