• Wedstrijdverslag

De eerste wedstrijd in de bekercompetitie ging tegen derdeklasser Schoten uit Haarlem. Mooi voetbalweer en behoorlijke belangstelling van supporters, die misschien nieuwsgierig waren naar het Westzaan nieuwe stijl. Ervaren spelers als Monne, Koen en Nick lieten gaten achter in de selectie van de roodwitten omdat zij hun geluk zijn gaan zoeken bij de zaterdagafdeling. Het scheelt een slok op een borrel qua routine dat deze steunpilaren er niet meer bij zijn. Maar het geeft aanstormend talent ook de gelegenheid hun kunnen te tonen aan trainer Alex, die nu vanaf het begin van het seizoen de baas is. Hij gaat proberen zijn manier van voetballen op de groep over te brengen en het niveau stelselmatig te verhogen. Veel succes daarbij zowel voor de trainer als voor de spelers.
    Dat er nog wel het een en ander bijgeslepen moet worden werd wel duidelijk, maar alle begin is weer even lastig na een lange zomerstop.
    Westzaan kwam na een fraaie aanval door Jesse op 1-0. De Haarlemmers deden wat terug toen er achterin weifelend werd ingegrepen, maar een fraaie goal van Oskar zorgde voor de 2-1 theepauze. Na de hervatting leek Schoten wat sterker. Zij waren in het begin veelal op de helft van Westzaan te vinden zonder nou echt gevaarlijke situaties te creƫren trouwens. Toch werd het 2-2 toen een kopduel werd verloren net op het moment dat Tonny een paar passen naar voren had gedaan. Een uiterste poging om de bal nog te onderscheppen was vergeefs, met een fraaie boog verdween de bal in het doel. De roodwitten namen vervolgens het initiatief weer over. Een rollertje van Oskar langs de keeper leek te zacht maar Jesse was er op tijd bij om de bal over de lijn te werken. Een nuttig wedstrijdje om een beetje in het ritje te komen.
    Volgende bekerwedstrijd zondag tegen Germaan/De Eland in Amsterdam om 14.00 uur.