• Zaandijk hard onderuit (10-0)

    Nadat vorige week de gedeelde eerste plaats van de ranglijst was bereikt na de 1-3 overwinning op concurrent Zaanlandia stond er andermaal een derby op het programma. De groots(t)e overwinning van het seizoen tegen het arme Zaandijk kwam vooral in de tweede helft tot stand. De thee werd genuttigd met een 3-0 voorsprong en na de onderbreking bleek Koen helemaal los te gaan. Van de zeven goals die nog werden geproduceerd prikte hij er in hoogst eigen persoon liefst vier achter de doelman van Zaandijk, die trouwens in het verloop van de wedstrijd nog aardig wat reddingen verrichtte.
    Ivo brak de score open na vijf minuten met een puntertje, waarna Wouter en Sander de eerder vermelde ruststand tot stand brachten. 
    Precies elf man waren bereid gevonden de kicksen aan te trekken. Ziek, zwak en misselijk was het merendeel van de selectie blijkbaar. De elf die er wel waren maakten er werk van deze middag. Zaandijk werd geen rust gegund en het percentage balbezit zal niet ver verwijderd zijn geweest van 90%. Voor het publiek bleef het leuk om te kijken naar de gretigheid van Westzaan. Koen (4x), Jordi V., nogmaals Ivo met een beauty en Jaap met een poeier zorgden voor de dubbele cijfers. Derk raakte nog de paal en doelman Chris keek een vrije trap tegen de lat maar dat bleek ook wel zo\'n beetje alles wat het spartelende Zaandijk te bieden had. De scheidsrechter kreeg het voor elkaar nog twee gele kaarten uit te delen voor werkelijk niets aan de hand. Het was wonderlijk om te zien. 
    Omdat medekoploper De Dijk gelijk speelde is Westzaan alleen lijstaanvoerder geworden. Het is nu weer even pauze voor de heren. Men kan zich in alle rust voorbereiden op het uitduel tegen Hercules Zaandam op 10 maart om 15 uur.

    Ron de Knikker

rfwbs-sliderfwbs-slide