• Ruime winst voor de Leeuwen (5-1)

De KNVB had een scheidsrechter aangesteld die volledig paste bij de weersomstandigheden. De heer Van Stormhoek ging dan ook uitgetekend met de situatie om en floot een prima wedstrijd.
    Tegen de bulderwind in nam Westzaan door doelpunten van Fabian Litjens en Wouter Lastdrager de leiding en ondertussen schoot Hercules een strafschop keihard tegen de onderkant van de lat. De wedstrijd werd nog tien minuten onderbroken toen de (on)weergoden het spelen onmogelijk hadden gemaakt.
    De thee was blijkbaar slap geworden door de late rust en daar speelde Westzaan na de rust ook naar. Hercules was pittiger, toonde meer inzet en dat resulteerde in de aansluitingstreffer. Toen de gelijkmaker in de lucht leek te hangen en doelman Ghislaine de la Porte een paar keer prima moest ingrijpen werd het Westzaan toch te bar en deed men er een klein schepje bovenop. Fraaie doelpunten van Pim van Welie, Jordi Wildschut en Ivo Pas waren daarvan het resultaat. Uiteindelijk toch nog een ruime overwinning in onplezierige voetbalcondities.

Justin Kees