• Met moeite langs Jong Hercules (2-1)

  Prima weersomstandigheden, het plastic fris gewassen door Pluvius, wat kon er misgaan in deze wedstrijd tegen het onderaanstaande Jong Hercules? 
  Het begin was voortvarend. Er werd goed gecoacht naar elkaar, de bal ging vlotjes van voet naar voet, het zag er allemaal enthousiast uit. Jordi W. stond aan het einde van een vlot lopende aanval en maakte de vijandelijke doelman kansloos met een fraaie, harde schuiver. Het bleek ook het laatste wapenfeit van hem omdat een kuit een wilde staking begon. Te hard geschoten, denk ik. Later wroette Jordi V. zich los van een aantal verdedigers en stelde Sander in staat de score te verdubbelen. Niks aan de hand dus verder.
  Na de verplichte pauze ging het echter mis. Het record met de bal lopen werd glansrijk verpulverd net zoals trouwens het record over de bal struikelen. Om nog maar te zwijgen over het record kansen missen. Een koninkrijk voor een schutter. 
  Een minder sterk moment achterin leverde zelfs een tegentreffer op en zo werd het toch nog spannend. De lat redde Westzaan nog een keer en het was helemaal billen knijpen toen Jong Hercules mocht aanleggen voor een indirecte vrije trap in het strafschopgebied omdat Demie een terugspeelbal opraapte. Nick gooide zijn enorme achterwerk echter in de strijd, zodat deze situatie met een sisser afliep. 
  Westzaan bleef vervolgens kansen missen en niet de minste ook nog. Allemachtig. Daarnaast ontpopte de doelman van Jong Hercules zich meer en meer tot een sta in de weg met wonderbaarlijke reddingen. Het was zo'n wedstrijd waarna je uiteindelijk blij bent met de punten maar die weinig voldoening geeft. Gauw vergeten, echter wel lering uit trekken, want volgende week moet het aanzienlijk beter gaan tegen ADO '20, dat nog zonder puntenverlies is. Plaats van handeling sportpark De Vlotter om 14.45 uur in Heemskerk.   Benny Blij

rfwbs-sliderfwbs-slide