• Per vandaag is in overleg met de Gemeente Zaanstad een nieuw protocol opgesteld. Belangrijkste veranderingen ten opzichte van de vorige versie is dat:

  1. Iedereen weer mag sporten (dus ook de leeftijdscategorie boven 18 jaar).

  2. Het hek geopend zal zijn van 7.30 uur tot 21.30 uur. Het park kan ook met gesloten hek altijd verlaten worden via het loophek of met de auto (hek opent en sluit vanzelf).

  3. Iedereen mag weer in zijn of haar eigen team trainen met de trainingsregels van de oudste in dat team. (Bijvoorbeeld een 13-jarige die in de O13 speelt mag daar weer meetrainen, maar het hele team traint dan wel op basis van de regels 13 t/m 18 jaar, met 1,5 meter afstand dus.) 

  Wij willen expliciet benadrukken dat:

  1. Als je zin hebt om te trainen kom dan alleen en pas vanaf 10 minuten voor aanvang van de training. (Brom)fietsen in de fietsenstalling en motorvoertuigen op de parkeerplaats.

   

  2. Iedere activiteit (team-training) vindt plaats op een half A-veld of de Mini-Arena. Het A1 veld wordt betreden via het linker poortje en verlaten via het rechter poortje. Het A2 veld wordt betreden EN verlaten via het poortje rechtsachter bij de parkeerplaats. Het veld wordt uitsluitend betreden als het voorgaande team het veld volledig verlaten heeft. De verzamelplaats (Max 10 minuten voor aanvang van de training) is voor het A1 veld de linkerzijde van het veld en voor A2 de keeperscorner. 

   

  3.  In het protocol wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de leeftijdscategorieën t/m 12 jaar, 13 t/m 18 jaar en de 19 plus categorie. Voor de groep t/m 18 verandert er niets. De 19 plus traint volgens de 13 t/m 18 jaar geldende regels alleen zij mogen dat doen zonder toezichthouder. Zij dienen overigens wel instructies op te volgen van aanwezige toezichthouders vanuit de jeugd.

   

  4. Bij de training t/m 18 jaar moet er minimaal 1 en maximaal 2 (volwassen) toezichthouders (herkenbaar aan de hesjes) aanwezig zijn. Zij bewaken het protocol en geven dwingende instructies als regels (dreigen) overtreden te worden. Wij leggen die verantwoordelijkheid voor het aanstellen van de toezichthouder(s) bij de teams zelf neer en verzoeken jullie derhalve zelf om 1 (maximaal 2) volwassen toezichthouders per training aan te stellen. Dat mag natuurlijk ook iedere training dezelfde (enthousiaste) ouder zijn. Let wel op: GEEN toezichthouder en/of GEEN trainer betekent dus NIET trainen. De toezichthouder(s) betreden 15 minuten van tevoren samen met de trainer het complex en trekken een herkenbaar hesje aan die in de hal van ons complex aanwezig zijn. 

  Omdat er tijdens trainingen vanaf 13 jaar MAXIMAAL 15 spelers (T/m 12 jaar maximaal 25) op een veldhelft  mogen staan gaan we optimaal gebruik maken van jullie  WhatsApp’s groepen. Daarin meldt iedereen tijdig of hij/zij die dag komt trainen (vol=vol) en de trainer meldt op zijn beurt maximaal 2 uur voor de training binnen de trainers WhatsApp groep dat hij niet meer dan het toegestane aantal spelers heeft en wie de toezichthouder is. 

   

  5. Verlaat svp direct na afloop ook weer gefaseerd het terrein, ook al ben je het laatste team die dag. 

   

  6, Al het bovenstaande betreffen Gemeentelijke verordeningen en worden ook gehandhaafd. De boetes zijn fors voor de vereniging (en mogelijk ook individuen) en dat geld stoppen we denk ik met elkaar liever in een mooi te bouwen kantine.

   

  Het spijt ons oprecht dat er zoveel regeltjes aan het "Nieuwe Trainen" zijn bijgekomen maar we zijn ervan overtuigd dat jullie dat respecteren. Veel succes maar bovenal een hoop plezier, de bal gaat weer rollen!

   

  Aanspreekpunt voor wat betreft alle huidige maatregelen is Arno van den Broek (06-15336235)

   

  Voor de goede orde het complete Protocol Verantwoord Sporten VVV Westzaan wat ook zichtbaar zal zijn op onze site en het complex.

   

   

  Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen:

  Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!


   Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, koorts of als iemand in jouw huishouden   positief getest is op het coronavirus (COVID-19).

  Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van ieder ander persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen t/m 12 jaar).

  Kom in sportkleding naar de sportlocatie. Eventueel aanwezige kleedkamers zijn gesloten. Je kunt ook niet douchen en zorg dat je thuis naar het toilet bent geweest.


  Was thuis voor de training alvast je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.

  Schud geen handen.

  Neem vanaf huis een eigen gevulde bidon mee.  

  Sporters hebben vaak de gewoonte om tijdens inspanningen te spugen. Doe dat alsjeblieft NIET en spreek elkaar erop aan.

  Veiligheidsregels tijdens de training:

  Voor kinderen tot en met 12 jaar hanteren wij een maximum van 25 kinderen per activiteit en 1 begeleider per 15 kinderen. 

  Voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar en de volwassenen vanaf 19 jaar hanteren wij een maximum van 15 jeugdigen per activiteit 


  Sporters van 13 t/m 18 jaa, topsporters en volwassenen vanaf 19 jaar moeten 1,5 meter afstand houden tot alle andere personen. Bij sporters t/m 12 jaar is deze afstandsbeperking onderling niet aan de orde. 


  Verlaat direct na de sportactiviteit de sportlocatie.


  Veiligheidsregels voor ouders en verzorgers:

  Informeer uw kinderen over de algemene veiligheids- en hygiëneregels en dat ze altijd de aanwijzingen van de begeleiding opvolgen.

  Meld uw kind(eren) tijdig aan voor de sportactiviteit of volg de afspraken van VVV Westzaan, zodat de organisatie rekening kan houden met de toestroom en het maximaal aantal deelnemers. 


  Breng uw kind(eren) op eigen gelegenheid naar de sportlocatie.


  Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de sportactiviteit op de sportlocatie 


  Als ouder/verzorger/begeleider heeft u geen toegang tot de sportlocatie. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training van uw kind(eren).


   

  Link naar het nieuwe trainingsschema per 14 mei 2020: https://drive.google.com/file/d/1osLLnHDIjMyX8lPnRa46hKj6nIcFg8z3/view

rfwbs-sliderfwbs-slide