• Afgelopen zondag speelden we onze laatste oefenwedstrijd van een pittige voorbereiding, en gelijkertijd pas onze eerste thuiswedstrijd van dit nieuwe seizoen. Gelukkig volgt er zondag direct weer een thuiswedstrijd, echter is dit voor de beker. Doordat we veel uitwedstrijden hebben gespeeld kan ik me voorstellen dat nog weinig Westzaners het eerste elftal hebben mogen aanschouwen dit seizoen, en wij hopen vooral dat dit snel weer het geval zal zijn. We beschikken over een jonge, gretige groep die enorm veel motivatie zal halen uit mensen langs de zijlijn. Want laten we eerlijk zijn; het is veel te lang geleden dat we een feest hebben mogen maken van een thuiswedstrijd van het vlaggenschip.

Scorebord journalistiek is een welbekend fenomeen binnen het (amateur)voetbal. Gezien de vele uitwedstrijden hebben deze journalisten genoeg voer gehad om hun mening te vormen op basis van behaalde resultaten. Overigens volledig terecht, laten we daar duidelijk over zijn. De uitslagen zijn allerminst om over naar huis te schrijven; 2-0, 1-0, 2-0 en 3-1 verlies op het KFC-toernooi, gevolgd door een 2-2 gelijkspel tegen Ilpendam en een 1-3 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen WSV’30 afgelopen zondag. Dat is dan ook de reden om een update te sturen vanuit de selectie, om even toe te lichten waar we mee bezig zijn.

De ambitie is uitgesproken om na dit seizoen te promoveren. Er wordt over gesproken binnen de club, en het allerbelangrijkste vind ik dat de spelers dit uitspreken en hier naar handelen. Hierdoor ligt er enigszins wat druk op, maar we lopen hier niet van weg en we hebben vertrouwen in onze eigen kwaliteiten. Er is bewust gekozen voor een oefenprogramma met wedstrijden tegen veelal 3e klassers. Op deze manier konden we ons tegen de (voor ons) hoogstmogelijke weerstand voorbereiden op de 4e klasse. We hebben gevarieerd in formaties en zijn geconfronteerd met de reactie van de tegenstander hierop. Dit heeft ons tegengoals opgeleverd, maar met name leermomenten. Met twee naderende bekerwedstrijden tegen wederom 3e klassers, zullen we wederom worden geconfronteerd met nieuwe dingen waardoor we straks volledig klaar zijn voor alles wat ons te wachten staat in de competitie, tegen tegenstander die (als het goed is) minder weerstand zullen bieden. De spelers zijn gebaat bij goede resultaten, maar ik ben ervan overtuigd dat zij op lange termijn meer hebben aan deze “lessen”, hoe hard ze nu ook lijken. Maar liefst 75% van onze spelers zijn jonger dan 25 jaar, en afgelopen zondag speelden we in de 2e helft met 5 tieners waarvan 4 volledig zelfopgeleid bij Westzaan. Dat is iets waar we trots op mogen zijn.

Met onze ambities is het van belang dat we uiteindelijk wedstrijden gaan winnen, echter heet een voorbereiding niet voor niks een voorbereiding. Momenteel bereiden ons voor op het behalen van resultaat in de competitie, maar wel op onze manier; eigenwijs, trots, gedurfd en met een hoge intensiteit. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Aanstaande zondag spelen we thuis om 12.00 u. tegen 3e klasser Spaarnwoude, en de spelers zouden het top vinden om veel mensen langs de zijlijn te zien staan. Vind je het een leuk idee maar moet je het allemaal nog maar zien? Ook goed, zondag 26 september spelen we onze eerste competitiewedstrijd om 14.00 u. uit bij RCZ. Kom ons aanschouwen!

Trotse hoofdtrainer

Arjen Zwaan