• "Doelstelling niet behaald"

    Onder toeziend oog van een groeiend aantal supporters werd alweer de derde competitiewedstrijd gespeeld. Als je van doelpunten houdt dan is een bezoek aan een wedstrijd van het nieuwe Westzaan een aanrader. Na drie partijtjes is al 17 keer de aftrap aan de tegenstander gegund. De personele problemen van vorige week waren deze zaterdag niet aan de orde. Veertien personen hadden blijkbaar niets anders te doen en onder leiding van coach De Jong werd Zaandijk duidelijk gemaakt wie ging winnen. In de eerste helft hielden de roodwitten zich nog wat in. Men probeerde zorgvuldig op te bouwen rekening houdend met de snelheid van de bal op het kletsnatte kunstgras en met de stevige wind van doel naar doel. Maar het was al met al toch een beetje saai en gevaarlijk werd Westzaan ook niet erg. Het potje speelde zich wel voornamelijk af op de helft van Zaandijk en als de bal al op de helft van Westzaan kwam werd dat meestal veroorzaakt door terugspeelballen naar de achterste linie. Schoten van Jeroen Nol en Rob de Wit misten het doel ternauwernood. Nadat eerder al Mark Beekman de paal had geraakt, wist de onvermoeibare zwoeger Jeroen vijf minuten voor de rust eindelijk de bal in het net te wroeten zodat de eerste helft toch met een verdiende voorsprong kon worden afgesloten. 
    Na de thee maakte Reinier van der Grijp zijn debuut. Trekkebenend ging hij na drie kwartier van het veld dus of er spoedig een vervolg komt weet je nooit. Zaandijk kwam er trouwens niet meer aan te pas de ene Westzaan-aanval volgde op de andere. Tristan scoorde na een uur via de binnenkant van de paal en een paar minuten later maakte hij koppend de 0-3 na een afgemeten vrije trap van Niels van der Woude. Een memorabel moment was te noteren toen Jordi Vredenburg met het hoofd(!) scoorde. Nadat Tristan op de doelman van Zaandijk was gestuit prikte Koen de terugspringende bal wel in het doel, 0-5. Daarna leek Westzaan het wel mooi te vinden, hoewel Jordi nog eens de lat raakte met alweer een kopbal. Een blooper achterin bood de sportieve Zaandijkers de gelegenheid de eer te redden en keeper Chris was toen kansloos. 
    De afwezige aanvoerder/coach/inspirator/verzorger/organisator Nick Rietveld bleek desgevraagd uiteindelijk ontevreden met de uitslag. De doelstellingen voor deze wedstrijd waren niet bereikt. Die waren namelijk: meer dan vijf keer scoren en de nul vasthouden. Daar is het laatste woord dus nog niet over gesproken. Volgende wedstrijd op Westzanello tegen Zaanlandia, dat deze middag KFC trakteerde op een 14-0 nederlaag. Aanvang 15 uur. 

    Ron de Knikker

rfwbs-sliderfwbs-slide