• Beste spelers en leden,

Wij  zijn de afgelopen weken samen met de andere Zaanse voetbalverenigingen in overleg geweest met de Gemeente Zaanstad, Veiligheidsregio en GGD. Wij zijn er klaar voor en dat betekent dat er vanaf 6 mei 2020 weer onder stringente voorwaarden getraind mag worden op ons complex volgens het bijgevoegde Protocol Verantwoord sporten bij VVV Westzaan en het bijgevoegde trainingsschema.

Er zijn wel een paar punten die wij extra willen belichten:

1. Als je zin hebt om te  trainen kom dan alleen en pas vanaf 10 minuten voor aanvang van de training (het hek is voor die tijd toch op slot).

2. Verzamel niet allemaal op dezelfde plek. Buiten het complex zijn ook Corona maatregelen van kracht die gehandhaafd worden (en in de buurt van een sportcomplex is de kans op handhaving natuurlijk wat groter dan in je eigen straat).

3.  In het protocol wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de leeftijdscategorieën t/m 12 jaar en 12 t/m 18 jaar. Onder geen enkele voorwaarden mogen deze leeftijdscategorieën samen trainen. Wij beseffen dat dat voor bijvoorbeeld  O11 t/ O13 teams erg lastig en vervelend is. In het trainingsschema hebben wij een alternatief aangeboden voor de speler/speelster vanaf 13 jaar. In principe mag deze leeftijd meetrainen met alle teams van O14 t/m O18. Ben je dus 13 en je wilt graag trainen meld je dan van tevoren even netjes aan bij dat betreffende team.

4. Bij de training moet er minimaal 1 en maximaal 2 (volwassen) toezichthouders (herkenbaar aan de hesjes) aanwezig zijn. Zij bewaken het protocol en geven dwingende instructies als regels (dreigen) overtreden te worden. Wij leggen die verantwoordelijkheid voor het aanstellen van de toezichthouder(s) bij de teams zelf neer en verzoeken jullie derhalve zelf om 1 (maximaal 2) volwassen toezichthouders per training aan te stellen. Dat mag natuurlijk ook iedere training dezelfde (enthousiaste) ouder zijn. Let wel op: GEEN toezichthouder en/of GEEN trainer betekent dus NIET trainen. De toezichthouder(s) betreden 15 minuten van tevoren samen met de trainer het complex en trekken een herkenbaar hesje aan die in de hal van ons complex aanwezig zijn. Vervolgens mogen de spelers gefaseerd naar binnen en kan er volgens de richtlijnen getraind worden.
    Omdat er tijdens trainingen vanaf 13 jaar MAXIMAAL 15 spelers (T/m 12 jaar maximaal 25) op het veld mogen staan gaan we optimaal gebruik maken van jullie  WhatsApp’s groepen. Daarin meldt iedereen tijdig of hij/zij die dag komt trainen (vol=vol) en de trainer meldt op zijn beurt maximaal 2 uur voor de training binnen de trainers WhatsApp groep dat hij niet meer dan het toegestane aantal spelers heeft en wie de toezichthouder is.

5. Verlaat svp direct na afloop ook weer gefaseerd het terrein, ook al ben je het laatste team die dag. 21.15 uur is het complex leeg!

6, Al het bovenstaande betreffen  Gemeentelijke verordeningen en worden ook gehandhaafd. De boetes zijn fors voor de vereniging (en mogelijk ook individuen)  en dat geld stoppen we denk ik met elkaar liever in een mooi te bouwen kantine.

Het spijt ons oprecht dat er zoveel regeltjes aan het "Nieuwe Trainen" zijn bijgekomen maar we zijn ervan overtuigd dat jullie dat respecteren. Veel succes maar bovenal een hoop plezier, de bal gaat weer rollen!

Aanspreekpunt voor wat betreft alle huidige maatregelen is Arno van den Broek (06-15336235)

Voor de goede orde het complete Protocol Verantwoord Sporten VVV Westzaan wat ook zichtbaar zal zijn op onze site en het  complex.

Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen:

·     Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!

·     Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten,       benauwdheid, koorts of als iemand in jouw huishouden   positief getest is op het coronavirus (COVID-19).

·     Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van ieder ander persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen t/m 12 jaar).

·     Kom in sportkleding naar de sportlocatie. Eventueel aanwezige kleedkamers zijn gesloten. Je kunt ook niet douchen en zorg dat je thuis naar het toilet bent geweest.

·     Was thuis voor de training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.

·     Schud geen handen.

·      Neem vanaf huis een eigen gevulde bidon mee.

Veiligheidsregels tijdens de training:

• ·      Voor kinderen tot en met 12 jaar hanteren wij een maximum van 25 kinderen per activiteit en 1 begeleider per 15 kinderen.
    • ·      Voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar hanteren wij een maximum van 15 jeugdigen per activiteit

• ·      Sporters van 13 t/m 18 jaar en topsporters moeten 1,5 meter afstand houden tot alle andere personen. Bij sporters t/m 12 jaar is deze afstandsbeperking onderling niet aan de orde.

• ·      Verlaat direct na de sportactiviteit de sportlocatie.

Veiligheidsregels voor ouders en verzorgers:

• ·      Informeer uw kinderen over de algemene veiligheids- en hygiëneregels en dat ze altijd de aanwijzingen van de begeleiding opvolgen.
    • ·      Meld uw kind(eren) tijdig aan voor de sportactiviteit of volg de afspraken van VVV Westzaan, zodat de organisatie rekening kan houden met de toestroom en het maximaal aantal deelnemers.

• ·      Breng uw kind(eren) op eigen gelegenheid naar de sportlocatie.

• ·      Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de sportactiviteit op de sportlocatie

• ·      Als ouder/verzorger/begeleider heeft u geen toegang tot de sportlocatie. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training van uw kind(eren).

Link naar het voorlopig trainingsschema: https://drive.google.com/file/d/1rRJ0HCOeZYI_iZwZokO_ql-avoOFhtuA/view

Link naar het Protocol Verantwoord Sporten in Zaanstad: https://drive.google.com/file/d/1_POIL6KMfmqP_y-UlVJpr1lNcPfvWbWE/view