• Afgelopen dinsdag 7 april, hebben de voorzitters van onderstaande Zaanse voetbalverenigingen, samen met de KNVB, Sportbedrijf Zaanstad en de Gemeente Zaanstad, via een video conference call, bij elkaar gezeten. Onderwerp was uiteraard de impact die het Coronavirus heeft op onze Zaanse voetbalclubs. Geen trainen, geen competitie, geen 3e helft in de kantine, het zijn bijzondere tijden…..

  Het doet wat met onze clubs: sportief en financieel. Iets dat ons als clubmensen allemaal raakt, van vrijwilliger, bestuurder, tot trainer en speler.

   

  Een van de punten van een gezamenlijke discussie over de financiële positie van de clubs en specifiek de inning van de contributie. Iedere vereniging heeft een jaarbegroting en jaarlijkse vaste lasten. De kosten lopen voor het merendeel gewoon door terwijl onze inkomsten uit de kantine-opbrengsten nihil zijn. Daarnaast hebben we aan het begin van het seizoen kosten gemaakt voor het totale jaar (bijvoorbeeld trainingsmaterialen). Als lid van onze vereniging betaal je contributie. Dat is anders dan bijvoorbeeld een overeenkomst met een sportschool. Bij een lidmaatschap is er, zoals ze dat zo mooi zeggen, geen wederkerigheid van rechten en plichten. Daarvan is bij een overeenkomst met bijvoorbeeld een sportschool wel sprake. Het lidmaatschap bij onze vereniging zegt dus in beginsel niets over het recht hebben op training of het kunnen spelen van wedstrijden. Zeker niet in een situatie van volledige overmacht waarin we momenteel met zijn allen in zijn terechtgekomen. Nogmaals, het zijn bijzondere tijden.

   

  Alle voetbalclubs hebben wij daarom gezamenlijk besloten dat er geen restitutie van de contributie mogelijk is. Juist nu vragen wij jullie om de schouders onder je vereniging te zetten en je club niet alleen moreel maar ook financieel te blijven steunen.

   

  Wij hopen dat iedereen hier begrip voor heeft. Ons doel is om het nieuwe seizoen financieel en sportief gezond te kunnen starten en daar hebben wij jullie hulp bij nodig.

   

  Namens de voorzitters van de volgende verenigingen:

   

  CVV Blauw Wit

  FC Zaandam

  FCZSW/COVEBO

  KFC 1910

  RCZ

  RKVV Saenden

  Rood Wit Zaanstad

  SC Hercules Zaandam

  Sporting Krommenie

  SVA Assendelft

  SV Fortuna Wormerveer

  VV Assendelft

  v.v. PSZ

  VVV Westzaan

  ZCFC

  ZVV Zaandijk

  ZVV Zaanlandia

rfwbs-sliderfwbs-slide