• Wedstrijdverslag ZA1

De meeste spelers van beide teams kennen elkaar maar zij maakten er samen geen vriendschappelijk potje van. Vooral spits Niels vd Woude moest het een paar keer ontgelden door onverantwoordelijke tackles op de achillespezen waar de scheidsrechter vervolgens niet of onvoldoende tegen optrad. Opvallend was dat Yoshi deed alsof hij er verstand van had en als coach probeerde de heren aan te sturen. Bovendien had fotograaf W. in de dug-out plaatsgenomen. Binnenkort te zien bij RTL vrees ik. Na een wat moeizame start van de roodwitten werd in de 18e minuut de score geopend. Jordi Vredenburg werd onderuit geschoffeld door de doelman van KFC en dat moest wel een strafschop opleveren, hoewel enige KFC-spelers nog het lef hadden de beslissing van de scheidsrechter aan te vechten. Je moet maar durven of blind zijn. Nick benutte de pingel vlekkeloos. Vijf minuten later bleek de verdediging bij een vrije trap volgens Ivo Pas niet op orde te zijn en zijn stelling bleek steekhoudend want KFC maakte met een kopbal gelijk. Slechts twee minuten bleef de tussenstand op het scorebord staan. Jordi Vredenburg schoot hard en hoog in bij een rommelige situatie voor het Koogse doel. De doelpunten volgden elkaar snel op in die periode. In minuut 30 moest Nick op zijn spitzen draaien voor de eigen doelmond in een poging een voorzet te onderscheppen. De bal viel echter voor de voeten van een KFC-aanvaller, die kalm voor 2-2 zorgde. Het ging duidelijk merkbaar niet naar de zin van de Westzaners, maar de fraaie goal van Niels, ook al met het hoofd, zorgde voor enige ontspanning. In de rust werden duidelijk plannen gesmeed voor een betere tweede helft. KFC probeerde het wel maar was toch volslagen kansloos tegen Westzaan. Er werden ritsen kansen gemist door roodwit en ook het houtwerk stond doelpunten een paar keer in de weg. De bal belandde na een vlotte aanval over rechts via Bram bij Jeroen Nol, die voor verder transport naar Niels zorgde en toen was het voor hem een koud kunstje om 2-4 te laten aantekenen. Nogmaals Jordi forceerde prima de laatste treffer van de wedstrijd, zodat de scheidsrechter na een eerste helft van 44 en een tweede helft van 43 minuten (volgens het scorebord) 2-5 kon noteren op het wedstrijdformulier.
    Dertien spelers waren in de gelegenheid de schoenen aan te trekken bij deze derby en coach Nick rekent toch wel op meer klandizie volgende week om 15 uur thuis tegen Hercules Zaandam.

Ron de Knikker