• Over VVV Westzaan

  Clubinformatie

 • Naam: VVV Westzaan (Verenigde Voetbal Vereniging Westzaan)
  Code: BBFX255
  Opgericht: 13 juni 1921
  Clubkleuren:
  -
  Shirt: Rood-wit gestreept
  -Broek: Rood
  -Kousen: Rood met wit

  Logo:


  Accommodatie:
  Sportpark Zuideinde
  Zuideinde 150
  1551 EM Westzaan
  tel: 0756353266
  Internetgegevens:
  -www.vvvWestzaan.nl
  -info@vvvwestzaan.nl

  Diverse informatie:
  In 1921 werden er in Westzaan twee voetbalverenigingen opgericht die in 1946 samensmolten tot het huidige VVVWestzaan. Westzaan staat sinds jaar en dag bekend om zijn gezelligheid maar op sportief gebied laten wij ons ook gelden. Winnen in Westzaan is  altijd lastig en dat houden we graag zo. VVV Westzaan heeft rond de 400 leden waarvan het meerendeel in de jeugdafdeling acteert. Van de allerkleinsten (kinderen onder 8) tot de oudere jeugd (onder 19 jaar) zijn wij over het algemeen vertegenwoordigd zowel bij de jongens als bij de meisjes.

  Sinds 2010 is het complex flink op de schop gegaan. Zo is in 2010 kunstgras aangelegd op het A-veld en in 2014 is er is een extra verdieping gebouwd op het kleedkamercomplex waar nu de bestuurskamer, wedstrijdsecretariaat en scheidsrechters kleedkamer zich bevinden en daarnaast werden de negen kleedkamers vernieuwd. In 2017 werd de miniarena aangelegd speciaal voor de allerkleinsten maar ook voor trainingen van andere elftallen en door kinderen uit de buurt wordt de arena vaak gebruikt. Het B-veld is nog steeds van natuurgras.

  Opening miniarena, juli 2017

  Sinds 2023 hebben we de keepersarena in gebruik genomen als C-veld, dit veld is voorzien van belijning specifiek voor onze jongste jeugd. Het B- en C-veld zijn nog steeds van natuurgras.

  Organisatie
  VVV Westzaan is altijd bezig om de organisatie te verbeteren. De laatste jaren ligt de focus vooral op het gebied van de jeugd. Er is een sportdeskundige om hulp gevraagd om de jeugdafdeling structureel op een hoger niveau te brengen. Dit is begonnen met het herstructureren van de trainingen en zal in de nabije toekomst ook resultaten opleveren op het veld. Sportieve ambities dus waar spelvreugde op de hoogste plaats blijft staan.

  De organisatie bij VVV Westzaan is heel simpel. Het dagelijks bestuur bestaat uit voorzitter, penningmeester en secretaris. Daarnaast is er vertegenwoordiging vanuit de verschillende commissies aanwezig zoals bijvoorbeeld de jeugd, sponsoring en PR-zaken die ieder hun eigen verantwoordelijkheden hebben. Elke commissie wordt ondersteund door jeugdcoördinatoren, coaches/trainers of andere vrijwilligers. De lijnen zijn heel kort maar een ieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheden, een overzicht van de organisatiestructuur bij VVV Westzaan vind u elders op deze website.

  Op social media zijn wij natuurlijk actief, wij hebben een Instagram, Twitter en Facebook account, in 2017 is deze website volledig vernieuwd en klaar voor de toekomst. Volg ons en je blijft op de hoogte van alle gebeurtenissen binnen onze vereniging.

  Westzaan heeft ook een eigen clublied! Klik hier voor de tekst en klik hier voor het nummer, het is ontstaan in 2006 en sindsdien al heel vaak gebuikt bij belangrijke wedstrijden of op feesten en partijen.

  De looks en feel en ambities van onze vereniging worden goed omschreven in dit filmpje. Deze film werd begin 2017 gemaakt en diende als pitch voor hoofdsponsor ING.

  Ten slotte: VVVWestzaan heeft nog vele ambities, wil je dit meemaken en ook een lid worden van de rood-witte leeuwen familie? Wordt dan snel lid en vul dit formulier in.

rfwbs-sliderfwbs-slide