• Ben bezoekt onze eerste elftallen.

Op zaterdag waren de weersomstandigheden dermate goed dat de fiets stond te ronken  in de schuur om meters te maken. Die behoefte kon ik niet negeren en daarom trappend naar Saenden achter het station van Wormerveer voor de derby van zaterdag 1 tegen De gladoren. Een team dat in het recente verleden nog met verve het roodwit van Westzaan  verdedigde maar dat nu dus zijn kunsten vertoont verstopt achter de rails. Er waren zo links en rechts weer 13 man opgetrommeld en twee supporters zagen de opmerkelijke verschijning van Daniël en niet te vergeten het debuut van Nicky Wildschut. De laatste was fit voor vijf minuten en die heeft hij ook volledig uitgespeeld. Hopelijk zonder naweeën.
    De zon nodige uit tot loomheid en die uitnodiging werd niet afgeslagen door de Westzaners. Het hield niet over wat de heren op het hobbelige grasveld lieten zien maar het bleek na 90 minuten genoeg te zijn voor de bijschrijving van drie punten. De uitslag 1-2 gaf de verhoudingen in het veld niet echt duidelijk weer want als er echt een schutter had rondgelopen in de tweede helft bij roodwit dan had een monsterzege tot de mogelijkheden behoort. Maar ja, als hadden komt is hebben te laat, zei wijze mijn moeder altijd. Nu wisten alleen Bram voor de pauze en Sander na de pauze good old Barry van Saenden te verslaan. Saenden deed in de laatste minuut nog wat terug door een strafschop achter Nik te jassen.
    Op zondag stond mijn fiets alweer te ronken in de schuur en ook nu kon ik die behoefte langs de koude kleren laten afglijden. Alweer ging het om een derby voor zondag 1 tegen het altijd lastige RCZ, waartegen in de thuiswedstrijd gelijk werd gespeeld.
    Met 0-0 thee drinken en in de tweede helft wisten de Racers de leiding te nemen uit een pingel. Niet iedereen was het eens met de beslissing van de scheids, maar ja alleen de man die erover gaat heeft beslissingsbevoegdheid. De VAR liet het verder afweten en RCZ vond het een schoolvoorbeeld van een strafschop. Dan houdt het verder op.
    Westzaan rechtte hierna prima de rug en via Rens en Nus werden alsnog de broodnodige punten binnengehaald. Rens was 's morgens om half tien aan komen vliegen uit Canada. Karakter!
    Zowel op zaterdag als op zondag bleek een aantal afwezigen zich liever te vermaken in de sneeuw. De invallers hebben zich allemaal van hun goede kant laten zien en verdienen een compliment. Leuk was verder dat een flink aantal Westzaners zondag de moeite had genomen de jongens te komen aanmoedigen.
    Voor zaterdag 1 staat de wedstrijd tegen koploper ADO'20 op het programma komende zaterdag en zondag 1 start 24 februari om 14.30 uur tegen medemiddenmoter SV Rood Wit Zaanstad (voorheen ZTS).
    Veel succes alvast toegewenst!

Ben Tevreden