• Vorige week is Hendrik Jongewaard Hzn overleden. Om verwarring te voorkomen wil ik vermelden dat we hier spreken over ‘Zwarte Henk’ van het Aardappelpadje in de Zuid, hij was de neef (en onafscheidelijke vriend) van onze erevoorzitter Henk Jongewaard Gzn. Zij stonden op zondag gezamenlijk nog regelmatig langs de lijn bij het eerste.

  Henk heeft vroeger zelf jarenlang als sluitpost in het eerste gestaan en een van zijn hoogtepunten was wel de 1-0 winst op St. Adelbert (15 maart 1959) wat het kampioenschap betekende in de 2e klasse afdeling (zie foto, Henk zittend 2e van rechts). Henk zijn grootste passie lag in de duivensport (hij was decennialang penningmeester bij ZCC) maar ook bij vvvWestzaan is hij vrijwilliger geweest. Hij was bijvoorbeeld voorzitter van de jubileumcommissie ter ere van het 50 jarig bestaan in 1971 .

  Afgelopen vrijdag waren er 150 mensen aanwezig om Henk zijn laatste eer te bewijzen, wij waren als vereniging ook aanwezig en hebben daarnaast een bloemstuk gestuurd ter ondersteuning van de familie maar natuurlijk ook om onze laatste dank uit te spreken voor Henk zijn verdiensten bij de club.

  Gisterochtend kwam Mevr. Jongewaard, de vrouw van Henk, speciaal naar de club om haar dank uit te spreken voor het medeleven wat wij als vereniging hebben getoond. Een ontroerend moment die ik niet snel zal vergeten. Zij wilde graag wat in het krantje schrijven maar helaas moest ik haar mededelen dat het papieren officiële orgaan een aantal jaren geleden is overgegaan naar een digitale versie. Zij vroeg mij vervolgens om haar dank namens de familie Jongewaard dan maar digitaal uit te dragen naar de vereniging.

  Bij deze...

  Rust zacht Henk.

  Stefan Gorthuis

rfwbs-sliderfwbs-slide