• Ben Tevreden's analyse ZA1 en ZO1

Het was een puntenrijk weekeinde. Op zaterdag toverde Westzaan ineens een behoorlijke wedstrijd uit de hoge hoed na een aantal snel te vergeten wedstrijden. Het eerste optreden van Wouter na 42 kilometer en 195 Amsterdamse meters werd een succes. Tegenstander De Kennemers scoorde voor rust en na de pauze brachten Kevin en René, na twee uitstekend uitgespeelde aanvallen, het voordeel naar Westzaanse kant, 2-1. Tevreden gezichten na afloop nadat het chagrijn er een beetje was ingeslopen de afgelopen weken.
    Zaterdag om 14 uur weer thuis en dan tegen Jong Hercules, dat het veel beter doet dan vorig seizoen.
    Op zondag was het prima voetbalweer. Er was nauwelijks wind en een licht regentje kan nooit kwaad als er gespeeld moet worden op plastic sprieten. Westzaan begon wat stroef maar na een kwartier ging het beter lopen. Geduldig werd gezocht naar openingen en het gehanteerde tempo maakte het voor het publiek leuk om te kijken.
    Harm wist uit een hoekschop de score te openen met een mooie voetbeweging.
    Mogelijkheden om de score een nog beter aanzien te geven waren er wel, maar het lukte vooralsnog helaas niet om de keeper van de gasten nog eens te laten vissen.
    Na de rust was Roy een wandelingetje aan het maken in het strafschopgebied en dat bood een speler van Onze Gezellen de gelegenheid om vanaf de middellijn, heel fraai, de gelijkmaker te laten aantekenen. Westzaan toonde ballen na deze teleurstelling en al snel werd weer een voorsprong op het scorebord vermeld. Rens won een duel op de achterlijn en gaf Coen de kans met het hoofd te scoren, 2-1. De bezoekers probeerden wel weer gelijk te maken maar echte kansen stond Westzaan toch niet toe. Het werd nog mooier voor rood-wit toen weer Coen en weer met het hoofd, 3-1 maakte. Daar waren twee doorgekopte ballen van HJ en Rens aan vooraf gegaan. Een coproductie dus eigenlijk. De ingevallen Feike had nog een mooi doelpunt vanaf achter zijn standbeen in gedachten, maar helaas werd de bal geblokt.
    Verder werd er niet meer gescoord en bij invallende duisternis kon de uitstekend leidende scheidsrechter de aftocht blazen.
    ZATERDAGAVOND om 19 uur staat de volgende wedstrijd op de rol en wel tegen streekgenoot Zaandijk. Voor de eerste keer in honderd jaar vvv Westzaan wordt een competitiewedstrijd bij kunstlicht afgewerkt. Hopelijk flikt Zaandijk ons dan geen kunstje!
    Dus eerst om 14 uur zaterdag 1 en vervolgens om 19 uur zondag 1. Komt dat zien!

Ben Tevreden