• Uitvaart Storm Stolp

Vanzelfsprekend zoeken wij nog steeds naar de juiste woorden welke het verlies van Storm Stolp zouden kunnen uitdrukken. We hebben ze nog niet gevonden en toch voelt het een beetje als eer dat wij op ons complex samen met maximaal (!) 600 familieleden, vrienden en dierbaren een poging gaan doen om antwoorden te vinden tijdens de uitvaartceremonie van Storm aanstaande zaterdag 25 juli om 11.30 uur. (Zuideinde 150, Westzaan)

Op ons complex is in verband met de uitbraak van het Covid-19 virus een noodverordening van kracht. Dit betekent dat wij gebonden zijn aan stringente richtlijnen. Indien u voornemens bent de ceremonie te bezoeken verzoeken wij u onderstaande maatregelen aandachtig te lezen en u zichzelf hieraan te houden:

1. Houdt overal minimaal 1,5 meter afstand van elkaar!
    2. Het maximaal aantal bezoekers dat wij kunnen ontvangen bedraagt exact 600 (en vol is echt vol, geen uitzonderingen). Blijf alstublieft gewoon thuis als u zelf constateert dat u mogelijk één van de inmiddels bekende griepverschijnselen heeft.
    3. Voorafgaand aan de ceremonie dient u een gezondheidsverklaring bij ons in te vullen. Dat kan al vanaf vrijdagavond 24 juli van 19.00-22.00 uur bij IJsclub Lambert Melisz (Zuideinde 156a Westzaan). Doet u dat alstublieft zoveel mogelijk op vrijdagavond om uw plek te reserveren en onnodige drukte op de zaterdag zelf te voorkomen. Voor bezoekers die zich op zaterdag willen aanmelden adviseren wij om zo vroeg mogelijk te komen (vanaf 10 uur). U doorloopt daar de identieke procedure maar dan in de kantine van de voetbalvereniging zelf. BELANGRIJK: Het toegangshek tot het complex sluit exact om 11 uur en wordt daarna uitsluitend nog geopend voor de rouwstoet zelf.
    4. Nadat wij het ondertekende formulier van u hebben terugontvangen en constateren dat u verklaard heeft geen griepverschijnselen te hebben ontvangt u van ons een gekleurde polsband die recht geeft op toegang tot de ceremonie. De kleur van de polsband bepaalt waar u plaats mag nemen en daar helpen onze stewards u bij.
    5. Uw zitplaats staat op veilige afstand van alle overige gasten, laat ze svp ook zo staan zelfs als u onderdeel vormt van dezelfde huishouding. Blijf zitten op de aangewezen plek en ga niet onderling ruilen.
    6. Na afloop van de ceremonie verlaat Storm met de direct genodigden als eerste het veld en zullen wij u voorzien van verdere instructies hoe iedereen veilig en gefaseerd het terrein kan verlaten om de nodige erehagen te kunnen vormen richting begraafplaats.
    7. voorafgaand aan en tijdens de ceremonie worden filmbeelden gemaakt voor privé gebruik binnen de familie Stolp zelf. Ook zal er een live stream via Soical Media worden uitgezonden. Mocht u hier bezwaar tegen hebben meldt dat dan tijdig middels een mail aan publiciteit@vvvwestzaan.nl

Overige praktische tips:

1. U ontvangt op zaterdag bij binnenkomst ook een mondkapje. Dragen is niet verplicht maar wij raden het wel aan.
    2. Het complex is de gehele dag gesloten voor alle vervoermiddelen. Kom zoveel mogelijk lopend, fietsen kunnen geparkeerd worden bij de naastgelegen IJsclub, brommers graag achteraan bij de Dekamarkt en met de auto moet u rekening houden met flinke zoek tijden naar een parkeerplek en lange looproute.
    3. Invalidenvervoer is uiteraard welkom maar meld u dat van tevoren aan bij. publiciteit@vvvwestzaan.nl.
    4. Mobiele toiletten zijn beschikbaar maar vergeet niet vooraf thuis even een bezoekje af te leggen.
    5. U bevindt zich op een kunstgras en net als bij gebruikelijke ceremonies is het verboden om voor, tijdens of na de ceremonie te roken, eten of iets anders te drinken dan water.
    6. Op het complex zal er toezicht zijn van Politie en BOA’s (zowel zichtbaar als in burger). We zijn er echter van overtuigd dat iedereen zich zal houden aan de wettelijke maatregelen en de RIVM richtlijnen. Laat met elkaar zien waar een klein dorpje enorm groot in kan zijn!

Nuttige linkjes:

Digitale Condoleance register: http://www.condoleance.nl/17881

Live Stream: via Facebook Voetbal Westzaan (de pagina op FB!)

Vanuit de familie Stolp:

“Wij hopen dat jullie er samen met ons een onvergetelijke dag van willen maken, hoe meer dierbaren wij gedurende de dag zien hoe liever het ons is. We bevinden ons op een voetbalcomplex en waar een bal rolt hoort applaus, beloon prachtige woorden, sprekers en onze zoon Storm met applaus als u dat een fijn gevoel geeft, wij waarderen dat! Liefs Vincent, Berber en Madelief”

Tot slot:

Als vvv Westzaan hebben wij dit soort ceremonies nauwelijks of wellicht nooit eerder mogen uitvoeren. Vaak is het feest en aankomende zaterdag verdriet. Wij hebben geen idee wat er op ons af gaat komen. Misschien zijn het er 400, hopelijk precies 600 maar mogelijk ook meer dan 1000 bezoekers. Laten we gewoon elkaar beloven dat we netjes met elkaar omgaan, de regels respecteren en bovenal dat we Storm een waanzinnig mooi afscheid gaan geven. Niet alles zal perfect verlopen maar echt iedereen krijgt vanaf 11 uur tot 14 uur ruimschoots de tijd om ergens van Noord naar Zuid (en weer omgekeerd) op zijn/haar eigen wijze afscheid te nemen van een fantastische zoon, vriend, klasgenoot, buurjongen, etc. Wij mogen daar een klein stukje aan bijdragen die dag, het merendeel doe jij als aanwezige!

Bijzondere dank aan de ruim 50 vrijwilligers die dit allemaal mogelijk gaan maken.

Vaarwel lieve Rood Witte Leeuw!

Bestuur vvv Westzaan