• Protocol oefenwedstrijd

  Om het organiseren en spelen van thuisoefenwedstrijden in goede banen te leiden en teleurstellingen te voorkomen is in dit protocol aangegeven hoe een oefenwedstrijd wordt geregeld.

  Wat zijn de uitgangspunten?
  De trainingen hebben prioriteit boven een oefenwedstrijd. In goed onderling overleg kan hiervan worden afgeweken.

  Hoe regel ik het?
  Bij het organiseren van een thuisoefenwedstrijd zijn drie partijen/rollen betrokken. De thuisclub, de tegenstander en de wedstrijdsecretaris. Over het algemeen wordt vooraf een tegenstander en scheidsrechter gezocht, waarna het aanvraagformulier wordt ingevuld. Pas na toestemming van de wedstrijdsecretaris is zeker dat de wedstrijd gespeeld kan worden. De aanvraag moet minimaal een week van tevoren worden ingediend. (NB: Er dient zelf een scheidsrechter geregeld te worden)

  Bij een uitwedstrijd hoeft geen formulier te worden ingevuld.

  De procedure is:

  Stap 1. De trainer/leider vraagt een thuisoefenwedstrijd aan bij de wedstrijdsecretaris door het aanvraagformulier "oefenwedstrijd" in te vullen.

  Stap 2. De wedstrijdsecretaris beoordeelt de aanvraag. Hij heeft het totaaloverzicht over alle aanvragen en trainingstijden; ook die van de senioren. De wedstrijdsecretaris beoordeelt de aanvraag nadat hij eerst overleg heeft gepleegd met de veldbeheerder. Hij accordeert de aanvraag of koppelt noodzakelijke afwijkingen terug aan de aanvrager.

  Op de dag zelf zal het veld gekeurd worden. Na goedkeuring van het veld kan er pas gespeeld worden.

  Stap 3. Bij een akkoord regelt de wedstrijdsecretaris het kantinepersoneel. Alleen als er bezoekende club is uitgenodigd en wanneer dit is opgegeven in het aanvraagformulier; bij onderlinge oefenwedstrijden blijft de kantine dicht. De kantine blijft ook dicht, wanneer het niet mogelijk is kantinepersoneel te organiseren.

  In feite is dan de oefenwedstrijd "rond".

  Stap 4. De aanvrager zorgt - tenzij anders afgesproken - voor:
  de ontvangst van de scheidsrechter en de tegenpartij,
  materialen en kleedkamer, communicatie wedstrijdsecretaris /tegenstander, als de wedstrijd niet door kan gaan door b.v. afgelasting eigen team.

  Let op! Oefen/Inhaal wedstrijden dienen in de donkere maanden gespeeld te worden op het A-veld. In verband met te kort aan licht op het B-veld is dit niet mogelijk op het B-veld.

rfwbs-sliderfwbs-slide